Monday, February 28, 2011

Boleh jadi gilaa :(

Everyday buat benda yang sama , mau i tak gilaa . 
haishh , nasib result march .
kalau tak i lagi gilaa laa kan , sumpah weyhh .
tak tau nak buat apa . tunggu license je nie . 
*ceyhh , confirm confirm jaa mama bagi . haha . 
chill kuyen :)


oga oga , bila hang nak balik
sumpah rindu plus bosan dkt rumah nie . 
kalau ada hang , boleh jugak ronggeng ronggeng kan . 
cepat laa balik !!



timahh , dah pass kann . 
nnti dah dapat license , mai amik i dkt rumah tau .
*nak tidur sini pun boleh*
hangout jum next week . ajak casanova sekali .
timahh nak belanja tembun kan *pizza pizza*


p/s : sumpah rindu korang :'(





Thursday, February 24, 2011

Aishiteru

Menunggu sesuatu yang sangat menyebalkan bagiku
Saat ku harus bersabar dan trus bersabar
Menantikan kehadiran dirimu
Entah sampai kapan aku harus menunggu

Sesuatu yang sangat sulit tuk kujalani
Hidup dalam kesendirian sepi tanpamu
Kadang kuberpikir cari penggantimu
Saat kau jauh disana

Walau raga kita terpisah jauh
Namun hati kita selalu dekat
Bila kau rindu pejamkan matamu
Dan rasakan a a a aku

Kekuatan cinta kita takkan pernah rapuh
Terhapus ruang dan waktu
Percayakan kesetiaan ini
Pada ketulusan a a ai aishiteru

Gelisah sesaat saja tiada kabarmu kucuriga
Entah penantianku takkan sia-sia
Dan berikan satu jawaban pasti
Entah sampai kapan aku harus bertahan

Saat kau jauh disana rasa cemburu
Merasuk kedalam pikiranku melayang
Tak tentu arah tentang dirimu
Apakah sama yang kau rasakan

Satu sendiri pikiran melayang terbang
Perasaan resah gelisah
Jalani kenyataan hidup tanpa gairah

Lupakan segala obsesi dan ambisimu
Akhiri semuanya cukup sampai disini
Dan buktikan pengorbanan cintamu untukku
Kumohon kau kembali



P license :D

done already

 tp untuk kereta je laa . motor I kena amik test next week
tu pun sbb test card pakcik tuh bg hilang .
sumpah benggang . 
kalau takk , pass dah semua . 
haish , burn lagi laa kan muka aku :(
best kot test kereta td . tester perempuan
diorang ckp tester perempuan kan cerewet sikit .
tp time I tak pun .
siap suruh bawak laju lg dkt school area . 
. heaven .

p/s : thankyou tester :D



Wednesday, February 23, 2011

i miss my sepuluh :D :D

sumpah i rindu member member i time sekolah .
 ye laa , siapa tak sayang member kan . 
imynakmati :(


qutreen nada <3

hazwani zaim <3

farhana masdo <3

farah adawiyah <3

nastasya amiza <3

atikah hussain <3

farah wahidah <3

fatin nadia <3

akiera zakaria <3

zarifah zainuri <3


Andd last but not least ,

tenn <3 <3


p/s : korang , ilymoremore :)



Wednesday, February 16, 2011

skype dgn my timah .



Okay , this is my timahh ^_^
sumpah I sayang dia , sbb dia selalu teman I kalau tak ada kerja nak buat .
tp kalau nak keluar dgn dia susah sikit .
dia mana , I mana .
kalau setakat pergi sunway tuh boleh laa .
tu pun jarang laa nak pergi .
 andd
semalam I skype dgn dia . 
sumpah seronok 
apa lagi joyah joyah laa , takkan tak kenal kami .
tu belum masuk presiden joyah kami , hazwani zaim :D
ye laa , hazwani zaim kan plkn :(
sumpah sedihh , rindu niee . 
*gedik gedik*
okay , dah tak tau nak merepek apa .
dahh laa , nnti kita skype lagi eh timahh .
iloveyouforever

p/s : timahh , nnti tembun tanya mcm mana ehh dgn tett .
 timah baik baik laa dgn dia tau !
hahaha , hope jadi laa XD


Tuesday, February 15, 2011

short post C:



Now , already 2.10 am . Sumpah bosan .
Everyday , activity I fulltimehousewife okay . 
*ceyt , mcm menipuu jaa . HAHA .
Ahaa , nie laa kerja I ;

 online 
sidai baju 
lipat baju
masak
sapu sampah
kemas rumah
makan
tgk tv
 online 

hobby kot C:

btw , I dah pandai masak . belajar dgn tok I ehh . hee . thankyou tok . 
*dah boleh kawin nie . HAHA


Kalau korang nak tau , I dah boleh masak

ayam masak kicap
udang masak kunyit
tumbuk sambal belacan 
cucur bawang 

nnti , I nak belajar lagi eh . sbb , bila besar nnti senang :)



_________blank__________



mengantuk dahh . takut merepek jaa kejap lagi . 
I bab bab mengigau nie , hebat . 
oppss , K A N T O I 
ignore je tau 
mamai


^goodnight^



I'm Only Me When I'm With You (:



Friday night beneath the stars,
in a field behind your yard,
you and I are painting pictures in the sky.
And sometimes we don't say a thing;
just listen to the crickets sing.
Everything I need is right here by my side.
And I know everything about you
I don't wanna live without you.

I'm only up when you're not down.
Don't wanna fly if you're still on the ground.
It's like no matter what I do.
Well you drive me crazy half the time;
the other half I'm only trying to let 
you
 know that what I feel is true.
And I'm only me when I'm with you.


Just a small town boy and girl
livin' in a crazy world.
Tryin' to figure out what is and isn't true.
And I don't try to hide my tears.
The secrets or my deepest fears.
Through it all nobody gets me like you do.
And you know everything about me.
You say that you can't live without me.

p/s : When I'm with anybody else it's so hard to be myself.
Only you can tell.


Sunday, February 13, 2011

birthday girl :D

" Kisah semalam lagi "

Right after visit wanie jee , pusing penang jap . tak kan tak kenal mama . 
merata haa dia bawak I dgn men jalan jalan . 
thanks mama . then , terus balik singgah sunway carnival jap.
singgah dkt sunway pun sbb mama nak cari something as
 an anniversary gift for my lil sister . 
. birthday dia . 
120211
anak kesayangan mama kot . 
tp abg dgn I tak jealous pun . *ceyt , menipu gilaa .
hahahaha . tak tak !
I tak jealous pun laa . sayang adik kott :)

see this C:


Act , I nak suruh mama buy this tau . untuk I laa tp . hahaha .
*mcm budak budak kejap*
sekali sekala kan .
comel kan bantal tuh . sumpah I suka .
anyone , boleh belikan untuk I tak ?


^ semua kedekut ^


I tak kisah pun laa , saja jaa .
tehee :D



nie laa cousin I .
yang paling I sayang tau !
act , he asked me to snap his photo with that patung patung .
seriously annoying 
dah macam patung dah cousin I nie .
*nice pose btw*

-________________________-


 endd upp , beli ni jaa .
alaa , budak budak kan . tak kisah pun .
asalkan ada hadiah.


> perfume

> teddy bear

> greeting card


Then , after dah beli semua bendaAlah itu , 
keluar jee dari sunway straight pergi...

haa , sini laa :p
(:  kentucky fried chicken :)


Ahaa , pergi sini pun sbb nak beli untuk my adik 
and 
her konco konco nya .
budak hostel kan . kena laa beli . kesian kesian
*ceyh , tau laa I dah bukan budak hostel*
. heaven .



.: a very tedious journey :.
*sambil memuncungkan mulut*



Letih ohh , terus pergi sekolah adik . mcm laa I drive . 
mama okay je . hambar . haha .
 O K A Y finee finee . 

_already arrived _

Andd ini laa my adik . sumpah rindu . 
dia dapat hadiah jaa terus senyum , sampai ke telinga tau . 
excited kott .
 Adik , terima kasih dkt mama tau ,
 sbb mama yg beli .


nie je yg sempat snap :)


.iloveyoumoremore.



imissyoulikecrazyadik :'(



.whenthebrothermisseshissister.



.Immgnampakmcmkakakkan.


i'mgonnamissyouadik :)



^Finally , happy birthday adik^
takecare girl <3



Saturday, February 12, 2011

just POST pasal budak PLKN (:

Pagi pagi lagi , mama dah suruh I bangun . Around 7.30 mcm tuh *subuh I off tau , cuti ! Hahaha . then , I malas gila nakk bangun . mama tanya I , nak pergi visit member hang dkt PLKN balik pulau tuh tak ? tp I buat tak tau jee , sbb malas nak bangun . mamai kan . tehee :D Mama apa lagi , jerit dgn sekuat hati yg boleh panggil nama I *full name lg tau . Hahaha . I rasa kan , satu TAMAN boleh dgr *okay tipu gilaa* . dgn kelam kelibut nya I bangun terus ckp okay mama , I nak pergi . rindu budak tu kott :) 
Then , dah siap . terus naik kereta . I drive tau . haha . gilaa tipuu . baru dapat license L nak bajet . tak tak . mama laa drive , takkan I kott . dgn confident nya , mama memecut dgn lajunya . 
DRIFT kott ! 
awesomee ma (: I loike :) 
ingat mama  I tak hebat drift ke . haha . sampai dkt penang jaa , terus cari 
kedai mamak .
sbb I nak makan roti canai . demand pulak I . sorry mama .
habis je makan , terus pergi cari kem dia . white resort . walaupun I org penang , I still tak tau kem ini dkt mana . haha . kalau ada org tanya I , awak org mana nie ? I dgn bangga nya ckp , org penang kott . ohh anak mami laa nie . tp bila diorang tanya dkt mana white resort . I diam je laa , sbb tak tau kan . haish *segan segan* hee :D

crock____crock


nie bridge yg belum siap lg . kiteorang kena lalu bawah tu kot . 
sumpah cuak .
*dah pikir mcm mcm dah nie*
nasib okay jaa .


^__________________^



setelah penat mencari , jumpa pun kem tu . mmg penat ahh ,
 masuk dalam gilaa *siap lalu celah celah rumah org lagi* . 
tp tak apa , demi member kesayangan I kan , I sanggup . 
mama pun OKAY jaa . thankyou mama ;)




I masuk jaa kem nie , terus snap this gambar .


And dgn selambanya , I pergi counter dkt situ . sbb nak panggil member I tuh laa . budak budak PLKN jugak yg jaga counter tuh . 
then , diorang dkt situ berebut rebut nak tanya I . kuyen kan *sentiasa HOTT* . oga oga :D btw , diorang pun tanya I nak jumpa wira ke wirawati ? I dgn penuh confident terus cakap WIRA .
 eh , silap silap saya nak jumpa WIRAWATI lahh . haha
 *siap gagap lagi . 


nie conversation I dgn budak budak PLKN yg jaga counter dkt situ :)

budak budak PLKN : nama wirawati apa ?
me : ohh , Hazwani Muhd Zaim .
budak budak PLKN : skuadron ?
me : SUKHOI . apa entah *I main ckp ikut sedap mulut je . 
budak budak PLKN : semua gelak dkt I *malu malu
me : mana laa nak tau sebut . haish . hahaha
budak budak PLKN : no badan ?
me : three five three *353*
budak budak PLKN : ohh , okay 
me : dalam hati *banyak pulak kena soal nie . 
dah laa panas . emosi jap :p

.: announcement pun berkumandang :.


I pun pergi laa naik bukit tu kann , sbb kena jumpa dekat atas jaa . haish . gilaa penat laa . 
*omg i was like gasping for air* 
hahaha . Act cousin kesayangan I pun ikut tau *MEN* .
hee , thankyou men
 jd peneman jumpa member I tuh . syg hang :p


taraaaa ! 



Ahaa , nie laa HAZWANI ZAIM yg sgt dirindui I . 
finally , I dapat jugak visit hang . muka gembira gilaa weyhh dua dua . 
(: seronok sgt :) 
secret , i'm shaking right now . I even want to cry .
*gedik gedik*



nie pulak second scenery yg cousin I snap . besar laa jugak kem nie . penat I tau . 
nasib I tak dpt . alhamdulillah :)



HAZWANI ZAIM tetap dgn hobby nya . I datang tak sampai dua minit , terus dia berjoyah
dgn I . although its taking only a few minutes , that gossipp was really meaningful for both of us . kan waniee ? hahaha
*sensation hot story kott*
I really appreciate it .



I mcm horror kan dalam gambar nie , ye laa .
 nak snap dkt tempat nie pun , 
kena cover cover
sbb takut singa betina dkt situ nmpk . 
wanie yg nak kena , bukan I , sayang member kan .  hahaha . 




And ini video yg sempat kiteorang buat . entah apa apa jaa . 
kena cepat , takut singa betina marah . 
 tp seronok weyhh .
thankyou , credit to men :D


video
imissyoudamnmuch (:



O K A Y then , nie je laa gambar gambar kiteorang yg sempat mama snap . suka hati jaa , bwk wanie keluar dari gate white resort tuh . hahaha . btw , otw nak keluar dari gate tuh . budak budak PLKN dkt counter td , tanya I . nak bawak dia(wanie) balik ka ? then , i jawab . ye laa , sayang dia kott . asal ? tau tak diorang ckp apa . jumjum kami pun nak ikut awak balik
HAHA , banyak laa korang . mmg tak lah kann . 

nahh , tgk gambar nie !



1


2


3


4

=> all this picture taken by sharifah khalid
 a.k.a mama kesayangan I :p
(: nice ma . i love it :)


time time time .
 its all about time . time is surely jealous with us  :(
sumpah sedih . mcm nak bawak wanie seludup jaa masuk kereta and balik rumah I . tp apakan daya , I tak boleh buat mcm tuh . tak pasal pasal , I yg kena masuk penjara .
tak nak tak nak !
nie laa part yg I paling tak tahan . 
I peluk wanie dgn sekuat kuat nya . btw , I dpt first kiss from her tau . 
bukan mulut tp pipi o K a Y .
*muka les jap* 
hahahaha . tp I bukan les ehh . this is because I truly miss her . 
sumpah tak tipu . 
secara tidak sengaja , I telah mengalirkan air mata yg susah dikeluarkan selama I stay dkt rumah 
*wah , jiwang pulak* 
tp sumpah aku nangis sikit kot td , sbb tengok 
mata wanie berkaca . 
haha , susah wanie nak nangis untuk aku :p


her <3

haa nie laa hug yg I dpt dari dia :) :)
. ilymoremore wanie .



Finally , I dapat jugak visit hang , wanie . jgn lupa belanja I nnti 
*janji tetap janji* evil laugh !
Hazwani Zaim , I'm gonna miss you baby . 
(: iloveyou :)
.: oga oga  :.

p/s : thanks mama sbb jd driver I . sayang mama <3
and
men thanks for being my nice photographer <3

. the end .