Saturday, September 22, 2012

Singapore Trip with Ze Family.

Hello There.

Sekarang mood nak blogging pasal pergi Singapore hari tu. Yelah dah namanya bosan, so taip jelah mampu. Siapa siapa rajin nak singgah tunjuk muka muka korang yang cun melecun kacak lagi bergaya hot vavoom vroom vroom untuk baca blog aku tuh, silakan! Yang taknak, sila belah! Aku takdaa hal punyaaa (oopsss sorryyy saja nak bajet otai sikit) Haha. Sebenarnya takda niat pun nak kerek kerek. Aku gurau jelahh. Okay sorryyy korang sorry. Aku bosan lah. Dah dah stop Kuyen! Meh baca entry aku meh, entry pasal pergi Singapore. Di samping itu, diselit selit juga gambar gambar yang tak seberapa hebat hot hot meletops kebaboom macam korang punya tu kan. Hikshiks :P


Tipulah kalau takdaa muka dia nieyy. Peace guys ;D


Joyah semua haa, tunggu bas tak sampai sampai lagi.


Waiting for the bus. Bored.


Gediks Girl.

Blurr kan? Dah tu suka hati aku laa nak letak jugak (Padahal saja nak bajet gedik dalam gambar niey, last last blur pulak) Hmm, nampak laa takdaa rezeki gambar nak lawa. Tapi takpaa, aku tak kisah sangat pun, janji muka aku ada dekat mana mana pun. Haha *evil laugh* 


Sentosa.

Finally we arrived at Sentosa. Yeayyyy, USS here i come baby, teeheee. Aku tidur jaa dalam bas, bangun bangun eksited sebab nak masuk USS *konon, padahal eksited boleh buat tahi mata plus air liur basi. 
Nyum nyum, Haha.



Universal Studio Singapore.

Haa, inilah lambang hikmat atau logo yang sangat penting bila korang jejak kaki dekat USS niey. Semua jakun jakun dari pelbagai bangsa agama dan negara akan bergambar dekat sini termasuklah seorang perempuan diatas.



Nah, aku letak view yang lawa sikit. Taken by my brothaaa. Penat tunggu nak bagi UNIVERSAL tuh betul betul cun depan camera.


Lights, Camera, Action. 

Perghhhhh, memang terbaik  gila gua sembang lu. Salute ahh Steven Spielberg!!!
Nah, aku post video pasal LCA. Aku cilok vidoe niey dekat youtube, make sure tengok sampai habis tau. Takbosan serious takbosan.


Best ennn? Haa, aku dah cakap serious best. And lagi best bila korang tengok real real, rasa macam nak lepak dalam tuh lama lama ulang tengok banyak banyak kali sebab eksited gila. Dengan kapal besar semua keluar. Terbaikk wok! 
*big clap to Steven Spielberg*



Revenge Of The Mummy.

Bila korang masuk dalam building the mummy niey agak seram laa. Yelah, mau tak seram lampu kuning samar samar. Nak jalan pergi dekat tempat ride dia bapak jauh *feeeyuuuww. Tapi bila korang dah naik, perghhh memang best. Serious tak tipu. Masa korang naik, memang GGG (gelap gulita gila) haaa (hanya Allah dengan cctv jaa tahu apa yang ada dalam tuh) Seram seram sejuk lah jugak, tapi 
seronok memang seronok gila lah kan!!!



Hujan telah membasahi bumi di USS. Takda lah lebat mana pun sebenarnya.



Sempat lagi snap snap with this guy. Arrriiibaaaaa *jogetjoget* 



Get Ready For The Ride Of Your Life

Dalam banyak banyak benda aku naik, yang paling menjadi pojaan hatiku ialah Transfomers The Ride. Favourite gua yang ni lah. Aku suka sebab serious rasa macam naik Evac betul betul. Dengan Bumblebee datang tolong bagai. Siap si Bumblebee niey joget joget lagi *radio radio* Wahhhhh, bapak eksited gila aku naik Evac. Evac beb Evac! Kau hado? Hikhik. So, aku sarankan korang kalau pergi USS paling jangan lupa masuk adalah transfomers nieyy. Seronok gila weyyyy, aku tak tipu. Ini betul betul korang. *buatmukaserious* Tak caya,? Cer try klik the ride



Adik kesayangan aku asyik dok ushya map jaa, tengok tengok kot terlepas tempat tempat best.



Roller Coaster. Aku paling suka naik yang Merah. Sebab merah lagi mencabar dari biru. Merah kita tergantung and biru kita duduk. So merah lagi bestttttt. Tak percaya? Pergi laa sendiri naik, then bagitau aku mana best. OKayyyyy? :p



Terjumpa Faaz (:



Welcome to Far Far Away.

 Yeay yeay, rasa macam budak budak balik bila masuk tempat niey *babyface* Ehem, pelempang size mana hang nak niey Kuyen? OKayyy taknakk, aku main main jee ahh. Chill betei Chill. Hahaha. Tapi yang syoknya aku yang paling eksited mengalahkan adik gua yang bajet bajet umur 6tahun tuh, Padahal dah belasan tahun. Rasa nak lempang adik gua jugak kan? Ceyttt -.-' So, come come lets go in to discover about this place. Shrek tersangat lah comeyyyyy yaaaaww.



I told you already. Serious aku yang paling eksited dengan Shrek. Tapi takpaa eksited aku tak menganggu atau membunuh rakyat rakyat jelata yang lain. So jyeahhhh! Lompat lagi Kuyen lompat tinggi tinggi (padahal malu malu kucing aku masa nak lompat niey, konon sopan tak main lompat lompat bagai) Piraahhhhh! Haha.



Focus on mama. She was act like a boss. Yaa, i knew she my boss and she also my mom forever and ever. Can't be replaced. Never! Love you maaa. Mmuahhh mmuahhh :* :*



Shrek 4D Movie was like OhmaiGod. Totally great ohseeemmm babyyy!!! No doubt. Kalau korang nak tahu betul ke tak ohseemm, korang kena masuk duduk atas kerusi, tunggu dan tonton movie tu. Takkan menyesal punya beratur panjang panjang semata mata nak tengok movie. Mama aku pun sanggup tunggu beratur semua. Korang telah laa kan ;D



Right After Shrek Movie, we met Nurul Syuhada a.k.a anak murid kesayangan mama masa primary school dulu. Elehhhhh, tak jealous pun! *dalam hati teettt rahsia* :pp



I love you just the way you are. She's my bestfriend soulmate sister and also my pot pet pot pet girl. Thanks for being my bestfriend forever Yun. Take care. Lalaloveee youu girl *hugandkisses*



She taller than me. Why ohh why? T_T



This is what we call Crazy Cousin Ever.



Free street dance. No showing! 
Memang setai setai cool smart abang abang dancers tuh *melting melting*



Sempat lagi joyah joyah sekalian singgah shopping termasuk laa aku diatas.



PLANET YEN YEN

Motif sebenar aku nak post entry pasal USS niey sebab aku nak tunjuk gambar nie laa. Yang paling penting sekali, nama aku famous amous lah jugak enn. Sampai dekat Singapore ada haa :pp Yen Yen. Kusyen Kusyen takdak nahh -..- Kuyen okayyy ;D So shweett comel meletops youuuuu! Ngehngeh :P



Us at Universal Studio Singapore.



Last but not least, jengjengjeng *drumroll*

Universal Studio Singapore.
Family come first. And I heart my family than nothing.


         Konklusinya di sini bahawa USS ni best! And bagi aku kalau pergi dengan kawan kawan yang sekepala dengan korang bertambah tambah best lah jawabnya. Sebab kalau pergi dengan mama, aunty, uncle dan sewaktu degannya bukanlah tak best. Tapi aku nie ada sifat keprihatinan jugak kan, kesian laa diorang nak kenaa tunggu seharian di bawah pancaran sinaran matahari yang terik lagi panas tuh. Ish ish, korang tak kesian ke dekat diorang? Dari kulit cun melecun putih melepak mengalahkan burung merpati tuh, kang bertukar pulaak jadi si burung gagak hitam yang sombong haa *dengar dekat burung gagak hitam, mati aku kena sembelih dengan diorang! Hahaha.
           And one more thing, kalau korang nak pergi USS, better pergi weekdays. Kalau boleh avoid peak hours such as school holidays and weekends sebab terlalu ramai manusia dekat situ. Nanti bukan sahaja ticket sold out and dengan korang korang sekali tak boleh nak masuk, buat penat habiskan masa beratur je. USS bukak pukul 9 pagi sampai 7 petang. Jadi, datanglah awal dan naik rides yang famous famous dulu. Maskot-maskot tu biasanya dia keluar dalam tengahari sikit. Tapi aku tak minat sangat maskot maskot tuh, aku minat nak dengan rides je. Lain orang lain ragamnya. So, dont forget to make yourself get into USS yaa guys.

P/s : Thanks a lot to mama bawak kiteorg datang sini. Nak pakai duit sendiri. Hmm, memang tak laa. Semua anak mama jimat orangnya(padahal kedekut) Haha. And thankyou jugak sebab sponsor baju baju USS untuk anak anak dan bakal bakal menantu kesayangan mama tuh. Thanks maaa, we love you :* :')


1 comment:

  1. gle ah g uss.. x ajak ak pun eh.. btw, nice entrry :)

    ReplyDelete